عوارض-استفاده-از-نیمکت-های-غیر-استاندارد

آسیب های جدی ناشی از میز ونیمکت های غیر استاندارد

عوارض جسمانی استفاده از نیمکت های غیراستاندارد

میز و نیمکت ها و صندلی های غیر استاندارد می تواند آسیب هایی که به تدریج جدی و حاد می شوند را برای دانش آموزان ایجاد کنند.

مشکلات ناشی از عدم تناسب قد دانش آموزان با ارتفاع  میز ونیمکت

با توجه به تفاوت قد دانش آموزان صندلی با ارتفاع های متفاوتی باید در کلاس های درس استفاده نمود. این در حالیست که در بیشتر مدارس از نیمکت استفاده می شود که ارتفاع آن برای سه دانش آموز با قدهای متفاوت یکسان است.

این امر موجب می شود تا دانش آموزان نتوانند به راحتی و به شکل درست بر روی نیمکت بنشینند و با قرار گرفتن بر لبه نیمکت فشار بسیاری به ستون فقرات آنها وارد می شود.

دومین مورد فاصله نامناسب نیمکت تا میز است  که در بیشتر موارد موجب می شود دانش آموزان ابتدایی برای قرار دادن دست خود بر روی میز، به جلو خم شوند. که این امر در طولانی مدت زمینه ساز ایجاد قوز پشت و یا قوس کمر در آنها می شود.

مشکلات استفاده از نیمکت های قدیمی

از دیگر مشکلات استفاده از نیمکت های قدیمی، ساخته شدن آن از چوب است. چوب متخلخل است و به راحتی آلودگی و میکروب در آن تجمع می کند و با دستمال کشیدن و شستشو نیز میکروب های آن خارج نمی شود . این مسئله می تواند برای سلامت دانش آموزان مضر است.

تاثیر سفت و سخت بودن نیمکت ها

سفت و سخت بودن نیمکت ها نیز موجب می شود تا با نشستن طولانی مدت دانش آموز بر روی نیمکت به استخوان لگن فشار بیاید و موجب آسیب ساختمان اسکلتی او شود.

صاف نشستن در حالتی که شانه ها رو به عقب است و فرد به پشتی تکیه داده و عضلات باسن و شکم او منقبض است. بهترین حالت نشستن می باشد. برای این نوع نشستن، وجود دسته ای که فرد دست های خود را بر روی آن بگذارد نیاز است که متاسفانه نیمکت دسته هم ندارد.

استفاده از صندلی در مدارس توصیه می شود و در جهت توجه به وضع سلامت دانش آموزان بهتر است هر چه سریع تر صندلی های مناسب و بهداشتی جایگزین نیمکت ها شوند.

آرگونومی درست نشستن در کلاس درس آرگونومی درست نشستن در کلاس درس

صندلی دانش آموزی مناسب باید به گونه ای باشد که ارتفاع آن قابل تنظیم بوده و از موادی غیر از چوب ساخته شده باشد.همچنین صندلی باید زیرپایی داشته باشد تا دانش آموز در مواقع خستگی، پاهای خود را روی آن قرار دهد.

واقعیت این است که قوس شدید کمر، افتادگی شانه ها و قوز پشت هیچ کدام بیماری نیستند، اما آنچه ناراحت کننده است ظاهر نامناسبی است که در بچه ها ایجاد می شود .

همچنین  در دراز مدت درد عظلانی ایجاد شده در دانش آموزان می تواند روی بهروری و یادگیر آنها تاثیر منفی بگذارد.

کف صندلی باید نرم بوده و طراحی آن به گونه ای باشد که بتواند قوس کمر دانش آموزان را پر کند.در صورت عدم توجه به وضعیت نیمکت و صندلی مدارس و عدم استانداردسازی آنها، پس از دوازده سال تحصیل بسیاری از دانش آموزان دچار دردهای گردنی، قوس کمر و قوز پشت می شوند.

سایر دلایل  بروز مشکلات اسکلتی در دانش آموزان:

  • عدم رعایت آرگونومی در هنگام نشستن پشت میز و نیمکت

  • انجام تکالیف مدرسه توسط دانش آموزان با پوزیشن نامناسب، مانند به یک طرف خم شدن آن ها
  • برداشتن وزن بیش از حد، نظیر حمل کیف سنگین و کتاب و دفترهای زیاد
  • ایستادن یا نشستن های طولانی مدت
  • حمل کیف به روش نامناسب

روش درست حمل کیف دانش آموزی

دیدگاه‌ها (5)

  1. دانیال مجیدی

    والا من الان روی میز و نیمکت میشینم بعد یه ربع کلافه میشم اینقد کفی صندلی ها سفت هستند موندم چطور زمان مدرسه اینهمه روش می نشستیم

    • Rinoda F. Irijenuguce

      نظرتون رو خوندم به یاد مدرسه لبخند رو لبم نشست- دقیقا بچگی اینقد خودش شیرینه که اون میز و نیمکت های سفت و سخت رو برامون شیرین می کرد

  2. بهنام نویدی

    ممنون امیدوارم معلمین با دادن این نوع اطلاعات به دانش آموزانشون به سلامتی بدن دانش اموزان کمک کنند
    چون دانش آموزان از معلمین خیلی بیشتر از اطرافیان و… تاثیر می گیرند

  3. زهره نعیمی

    کامل و آموزنده بود دستتون درد نکنه

    • Rinoda F. Irijenuguce

      ممنون از همراهی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *